Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Upptäck medelhavet

För första gången i Sverige arrangeras en resefestival som helt ägnas åt Medelhavet. Här kan du prova på medelhavsköket och lära dig om mattraditioner och kultur. Sveriges största charter och reseoperatörer är med som utställare och kommer att erbjuda fantastiska rese- och upplevelsepaket som endast finns att beställa för besökare på plats denna helg.

Välkända figurer för barnen

För de allra yngsta gästerna erbjuds bland annat ansiktsmålning och lekar med välkända figurer såsom Bamse, Lollo & Bernie och Polly & Mino, samt en egen barnhörna där barn och vuxna tillsammans kan lära sig om Medelhavets länder.

– Svenskar älskar medelhavet och vid den här tiden på året börjar många att planera sina sommaräventyr. Med vår festival vill vi visa hur mycket fantastiskt medelhavet har att erbjuda samt ge besökarna en inspirationspaus från den svenska kylan. Panorama Medelhavet ger besökarna en chans att bli medelhavsbo för en dag, säger Leonidas Bampanis, arrangör och VD på North Events.

-------

Det här kan du göra på Panorama Medelhavet:


• Mediterranean Food talk  – Krögaren och matinspiratören Jens Dolk intervjuar kockar och spännande gäster från medehavet medan besökarna får delta i olika provningar  i vår gastromonter

• Olivoljeskola Johan Blanche presenterar och håller provningar av olivolja

• Sporthörna hos Apollo Möt Emma Igelström , Fanny Ahlfors, Staffan Björklund i Apollos monter där de delar med sig av sina bästa träningstips

• Italia VR studio - Vi startar resan redan här på festivalen! Prova på framtidens sätt att uppleva Italien och en Fiat 500 i virtual reality (VR)

• Historier från Medelhavet – Båda dagarna får besökarna ta del av 25 olika seminarier samt reseberättelser i samarbete med TEMA-resor och deras reseledare och inspiratörer.

• Mys med maskotarna-  Bamse, Lolo & Bernie, Polly & Mino finns på plats båda dagarna för stora och små!

• Program för festivalen finns på vår hemsida 

Panorama Medelhavet