Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Sustainability Thinking på Stockholm Furniture & Light Fair

Sustainability Thinking är temat på Stockholm Design & Architecture Talks, Stockholm Furniture & Light Fairs eget forum för kunskap och diskussioner inom design- och arkitekturområdet. Mässan äger rum 7-11 februari 2017.

- Hållbarhet är fortsatt ett viktigt ämne inom design bland utövare, producenter och konsumenter. Vi kommer att ta upp frågor om allt från livslängd på design och produkter, jämställdhet i branschen till hållbara material, tillverkningsmetoder och hållbar arkitektur, säger Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair.

Inför mässan 2017 byter Stockholm Design Talks namn till Stockholm Architecture & Design Talks, då ämnesområdet arkitektur nu blir en bärande del av kunskapsprogrammet med aktuella frågor för arkitekter.

Det blir en blandning av aktuella debatter och företeelser som kommer att belysas i föreläsningar, panelsamtal, trendföreläsningar och ren inspiration. Profilerade gäster som Dorte Mandrup, Jaime Hayon, Werner Aisslinger och Universal Design Studios kommer att föreläsa och intervjuas på scenen. Det kommer även att göras en uppföljning av samtalet 2016 om utveckling av Stockholms arkitektur och stadsbild med bland andra den nya stadsarkitekten i Stockholm, Torleif Falk.

Stockholm Design & Architecture Talks pågår 8-11 februari i mässans kunskapsområde bredvid Designbaren i hall C. Först ut 8-9 februari är Arkitektur- och Designdagarna med innehåll riktat först och främst till arkitekter, inredningsarkitekter, designer och inköpare. Den 10 februari är Möbel- och belysningshandelns dag med inriktning på återförsäljningsfrågor. Den 11 februari då mässan är öppen för alla, bjuder Stockholm Design & Architecture Talks på trendföreläsningar och inspirerande och kunniga gäster.

Stockholm Furniture & Light Fair äger rum 7-11 februari 2017 på Stockholmsmässan.

För mer information besök www.stockholmfurniturefair.com eller kontakta:
Cecilia Nyberg, projektchef, tel +46 8-749 43 86, cecilia.nyberg@stockholmsmassan.se
Lotta Signeul, pressansvarig, tel +46 749 43 36, lotta.signeul@stockholmsmassan.se

Stockholm Furniture & Light Fair är världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och belysningsdesign. Här möter inhemska och internationella besökare det mest kompletta utbudet av skandinaviska möbler, kontor, design, textil, belysning och övrig inredning för såväl hem- som offentlig miljö. Parallellt med Stockholm Furniture & Light Fair pågår även Stockholm Design Week.www.stockholmdesignweek.com