Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Världens främsta jeanssamling på Antikmässan

Han äger fler än 400 vintagejeans och delar av hans stora samling visas på Antikmässan 16-19 februari på Stockholmsmässan. Viktor Fredbäck utsågs till 2016 års vinnare i kategorin Årets samlare i The Collector’s Awards. Under tio år har han skapat en av världens främsta samlingar med vintagejeans.

Viktor Fredbäck är jeansälskaren som blev utsedd till årets samlare 2016 i Antikmässans The Collector’s Awards. Han äger fler än 400 par och de äldsta är från slutet av 1800-talet. Hans samlande har lett honom in och ner i de nedlagda gruvschakten i Nevadaöknen för att hitta jeans från gruvarbetare som har använt jeans för att bland annat täta springor i schakten för över 100 år sedan. 2014 gav han ut boken "True Fit - A Collected History of Denim" som är en berättelse om jeansens historia och hans passion för samlandet och historien bakom de enskilda jeansen.

Antikmässan arrangeras i samarbete med Sveriges Konst- och Antikhandlareförening, SKAF.

För mer information besök www.antikmassan.se eller kontakta:
Göran Ekberg, projektchef, goran.ekberg@stockholmsmassan.se, 08-749 43 06
Catarina Oscarsson, pressansvarig, catarina.oscarsson@stockholmsmassan.se, 08-749 43 66