Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Världsberömd Guest Chef of Honour till Kockarnas Krog

Nina Compton, USA, blir Sthlm Food & Wines första Guest Chef of Honour. Hon kommer att delta i Kockarnas Krog som firar 10-årsjubileum. Det uppmärksammas med den största satsningen någonsin.

Nytt för i år är att Sthlm Food & Wine har bjudit in en Guest Chef of Honour att medverka på Kockarnas Krog och runt om på mässan. Det är en av världens just nu bästa kockar, Nina Compton. Hon har lång erfarenhet och har bland annat utbildats av Daniel Boulud och hans team. Nu driver Nina en egen restaurang, Compère Lapin, på Old No. 77 Hotel & Chandlery i New Orleans. Förutom framgångarna med restaurangen har hon även utsetts till en av de bästa nykomlingarna 2017 av Food & Wine Magazine. Nina har även nominerats till James Beard Awards Best Chef: South.

- Det är med en enorm stolthet vi bjuder in Nina Compton till Sthlm Food & Wine och Kockarnas Krog. Det känns fantastiskt att vi kan ge besökarna möjligheten att smaka mat från en av de bästa i världen, säger stjärnkocken Fredrik Eriksson.

Det blir en stor variation bland rätterna i Kockarnas Krog – allt från underbara veganska rätter till kötträtter som du aldrig tidigare har smakat. Här samlas mångfalden inom modern matlagning.

De övriga kockarna i Kockarnas Krog 2017:

Titti Qvarnström
Malmös Michelinkock, som efter många år på Bloom in the Park nu utvecklar ett nytt restaurangkoncept med jordnära, hållbar, transparent och lokal matlagning i centrum.

Maximillian Lundin
Köttälskaren som blev vegan och nu driver The Plant och föreläser om medveten matlagning.

Fredrik Eriksson
Stjärnkocken som för tionde året i rad sätter upp Kockarnas Krog på Sthlm Food & Wine.

Mat- dryckesmässan Sthlm Food & Wine arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö 9-12 november.

För mer information, besök www.sthlmfoodandwine.se eller kontakta: 
Daniel Fritzdorf, projektchef 
daniel.fritzdorf@stockholmsmassan.se, 08-749 41 96

Liisa Aus, pressansvarig Stockholmsmässan
liisa.aus@stockholmsmassan.se
, 08-749 41 53