Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Årets idéträdgårdar - en rolig kärleksfest där inspiration frodas och drömlika scener uppstår

”Frodigt och roligt” är temat för årets Nordiska Trädgårdar – ett tema som också beskriver vad besökarna kan förvänta sig av de fem idéträdgårdarna som årets tävlande kreatörer tagit fram. Nordiska Trädgårdar är Nordens största trädgårdsmässa och arrangeras den 6-9 april på Stockholmsmässan i Älvsjö.

De fem kreatörerna för årets idéträdgårdar visar upp underhållande trädgårdsarrangemang som väcker lustfyllda och rogivande känslor. Inspiration ska frodas och vinnare av guld, silver och brons ska utses av både en jury och besökarna. Under mässans öppningsdag utser juryn sina pristagare för 2017 års idéträdgårdar, sedan fortsätter tävlingen under hela mässperioden och ger besökarna möjlighet att rösta fram vinnarna till söndagens prisutdelning.

”Uppkoppling”
Stålhetta / Eva Larsson Design

– Avverka ditt inre kalhygge, dika ut och kill your darlings. Kräv din frihet från prunkande krukor och odlingsrutor. Stäng butiken för en dag, lägg ut din filt på tusen år och tusen lager vass, lägg in friläge, svämma över av alltings enkelhet, skamligt nära. Koppla upp, surfa! Ta med dig ritning från Vassruggens arkitektkontor, betala med lycka.
Inspirationsytan är ett samarbete mellan trädgårdsmästare, konstnärer och konsthantverkare.

”De hulda timmarna”
Hanna Blomstrand och Manuel Lopez

– Vi har inspirerats av Erik Axel Karlfeldts dikt Blommornas kärlek (1918) som handlar om vårens uppvaknande.
Vinterdvalan är över och i vår trädgård nalkas en jungfrulig morgon. Vår svala palett av växter målar en drömlik scen. Platsen är passagen mellan det ibland röriga stadsrummet och det egna hemmets privata sfär. Vår entré är både en välkomnande hall och ett rum för umgänge – i all sin enkelhet. Här bjuds du in att stanna upp och smaka på den friska luften samt njuta av blommornas kärleksfest.

”A passionate art and botanical life”
Stig Dahlin och Bo Dahlin

– En stunds eftertanke hemma hos en livsnjutande själ med ett passionerat konst- och botaniskt intresse, kort sagt en ”RO-lik” plats där inspirationen frodas.

”Färgstarka öar och stilla vatten”
Hvilan Utbildning

– Den slingrande vägen är längre än den raka. Men i trädgården är omvägen ofta värd några extra steg. Promenera bland frodiga öar, över stilla vatten, och upplev kontrasternas och komplementfärgernas glada kraft i den späda, tidiga grönskan.

”Vatten – själens spegel”
Olle Fernström, Garden Aquatica

– Lugnande och lockande, djupt mänsklig vattensamling.

För mer information besök www.nordiskatradgardar.se eller kontakta:
Göran Ekberg, Project Area Manager
goran.ekberg@stockholmsmassan.se, 08-749 43 06

Felix Andersson, Content Creator & Media Relations
felix.andersson@stockholmsmassan.se
, 08-749 41 92

Nordiska Trädgårdar är den ledande trädgårdsmässan i Norden. Med 55 000-60 000 besökare, 350-400 utställare och 600 representanter för media kan vi också med fog påstå att vi är den största årliga trädgårdsmässan.
Nordiska Trädgårdar arrangeras i samarbete med FOR, Fritidsodlingens Riksorganisation.