Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Foto:Victor_Ackerheim

Här är Sveriges mest prisvärda viner 2017

Vinnarna i Vinordic Wine Challenge 2017 är presenterade. Sista maj offentliggjordes pristagarna i den prestigefyllda tävlingen i den nya vinbaren på Stockholmshotellet At Six.

Vinordic Wine Challenge är vintävlingen som utser Sveriges mest prisvärda viner. Medan de flesta andra vintävlingar går ut på att sätta en kvalitetsstämpel på vinet, fokuserar Vinordic Wine Challenge på smakupplevelsen i förhållande till priset. Vilket vin ger mest valuta för pengarna?

Tävlingen avgörs genom att en vinnare i varje prisklass utses inom sin tävlingskategori. Sedan går dessa vidare till en final där de ställs mot varandra och utifrån det koras en guld-, silver och bronsmedaljör inom respektive klass. Det gör att ett enkelt budgetvin kan hävda sig mot ett lyxigt samlarvin.

Gunilla Hultgren Karell, vinexpert på magasinet Mitt Kök, var en av vinprovarna i årets upplaga av Vinordic Wine Challenge.
– Det är med en skräckblandad förtjusning jag deltar i provningen. Tävlingen tar flera timmar och man är helt slut efteråt. Det är inte bara psykiskt utmanande utan även fysiskt då man får ont i tänderna av så mycket vin och syror, säger hon.

I år tävlade 600 viner uppdelade i två grundomgångar och en finalomgång. Genom årens lopp har kvaliteten på vinerna höjts.
– De första åren var det större variation på vinerna, en del viner var verkligen åt skogen. Kvaliteten har blivit mycket jämnare under de senaste åren. Att det är fler viner som är bra gör det roligare och mer utmanande, säger Gunilla.

Juryn bestod av Susanne Berglund Krantz, Ulf Engelhardt, Jan Rosborn, Gunilla Hultgren Karell, Anders Röttorp, Magnus Waern, Claes Löfgren och Sofia Ander. Juryns ordförande är Bengt-Göran Kronstam.

Här är alla vinnare.

För mer information, kontakta:
Daniel Fritzdorf, projektchef, daniel.fritzdorf@stockholmsmassan.se, 08-749 41 96