24 april, 2024

Stockholmsmässan i framkant med uppgraderad digital infrastruktur

Publicerades 2024-04-24

Under året får Stockholmsmässans arrangörer, utställare, besökare och medarbetare tillgång till ett nytt toppmodernt WiFi-system för framtidens trådlösa datakommunikationsbehov.

Stockholmsmässan har genom åren fått mycket beröm för anläggningens digitala infrastruktur, inte minst från krävande kongressarrangörer, ofta med högt ställda krav på kapacitet, prestanda och tillförlitlighet. Mässans befintliga WiFi-system har tack vare en genomtänkt nätdesign, komponenter med hög kvalitet och en proaktiv drift och förvaltning lyckats hålla högsta klass ända till slutet av sin livscykel. Nu behöver det bytas ut för att kunna möta framtidens alla krav och hålla en fortsatt hög säkerhetsnivå. Under året driftsätter Stockholmsmässan ett toppmodernt WiFi-system med ny teknik, specifikt anpassad för krävande miljöer och med många samtidiga användare på begränsade ytor. Det nya systemet bidrar också till att minska Stockholmsmässans klimatpåverkan genom moderna energisparfunktioner.

– Vi blir därmed först i landet med att storskaligt implementera en teknik som nu gjorts tillgänglig från teknikleverantören Cisco för att möta det mycket höga och speciella krav som vår typ av lokaler och verksamhet ställer, säger Henrik Hedlund, infrastrukturtekniker på Stockholmsmässans IT-avdelning.

Skiftet sker löpande under året och kommer att medge en sömlös och obruten WiFi-upplevelse under hela arbetet. Senast i december pensioneras de sista komponenterna i det befintliga systemet. Det nya systemet är givetvis flyttbart för det fall Stockholmsmässan skulle få en ny lokalisering inom den tekniska livslängden, som bedöms vara minst 7 år.

Funderar du på att arrangera ett möte, en mässa, kongress eller konferens i Stockholm? Kontakta oss för mer information om de fantastiska möjligheterna i vår flexibla anläggning och vår moderna digitala infrastruktur.

Läs mer om vår eventservice för arrangör och utställare

Fler Nyheter

Stockholmsmässan på Google Street View

Stockholmsmässan på Google Street View

Under vintern fotograferades hela Stockholmsmässans anläggning invändigt för att göra det ännu enklare att uppleva flexibiliteten och möjligheterna med lokalerna.

Vi letar ny ägare

Vi letar ny ägare

Stockholmsmässan har under många år varit Nordens största mötesplats – nu väntar en spännande framtid med en ny ägare.